top of page

Wat leest Eric Bauwens nu? (langzullenwelezen)

Eric Bauwens, auteur van het boek ‘Vader Anseele’ leest nu ‘Het complot Van Laken’ van Johan Op de Beeck. Hij is er net in begonnen. Johan heeft hem altijd erg geïnspireerd en Eric wou dat hij zo kon schrijven als hij. ⁠


“In de boeken over Napoleon of 1830 geeft hij enorm veel accurate informatie, allemaal geplaatst in zijn context en toch leest het als een roman.


Nog een reden waarom ik dit boek nu lees: ik zou me graag eens wagen aan een historische roman. Ik heb tot nu toe enkel geschiedenis op een min of meer ‘vulgariserende’ manier op papier gezet. En ik zou er graag eens fictie in steken en dus wil ik graag weten hoe hij dat doet.


En een derde reden is de zoon van Napoleon, daar zou ik graag een roman over schrijven. Hij had een zeer triestig leven, is vroeg gestorven en er is een soort mythe rond ontstaan. En een deel daarvan is de opera ”l’ Aiglon “en dat heeft een verband met het eerste boek dat ik geschreven heb over de Gentse diva en operadirectrice Vina Bovy. Ik herinner me hoe mijn moeder naar die opera was gaan kijken, het was absoluut geen meezinger, maar een verhaal dat zo mooi gebracht was. En ik ben rond die figuur aan het lezen gegaan en ik zou nu willen spieken bij Johan Op de Beeck, de Napoleonkenner bij uitstek, die zich dan ook waagt aan een historische roman, hoe ik dat zou kunnen nadoen.


Als dat lukt zou dat mijn volgende boek kunnen zijn. Hoewel, er ligt nu ook al een boek van me bij de grafische vormgever en dat is de biografie van de Gentse theatermaker en schrijver Freek Neirynck. De zoon van Napoleon zou daarna komen en het eerste boek van mijn hand zijn, dat geen link met Gent heeft."⁠


Comments


bottom of page